POJKARNA I KLOSTRET

Lyssna på ett utdrag ur ljudboken.

”Kremsmünster. Länge smakade jag på namnet på klostret i Österrike där min farfar studerade när han var liten. Namnet var för mig både märkvärdigt och en smula bittert.. Det skulle dröja innan jag förstod vad namnet gömde.”

”En stark romandebut”

”Subtilt väver Sofia Nyblom samman de två pojkarnas öde med världen runtomkring. Det är både vackert och skickligt.”

– Läs hela Anders Rydells recension i DN här (klicka på länken:)

Pojkarna i klostret är min debut, en historisk roman som bygger på berättelsen om två pojkar, min farfar Peder och hans bror Staffan, och deras vistelse i ett Benediktinerkloster i Österrike under första världskriget. Och om deras resa hem 1919, genom ett Europa i brand. När första världskriget bryter ut blir pojkarna fast i Österrike. Samtidigt som terror och övergrepp dominerar livet i klostret, så ger sig deras klasskamrater iväg för att dö för fosterlandet. Först våren 1919 tar sig bröderna hem genom ett Europa som härjas av revolution, svält och en pandemi: spanska sjukan.

Klostret i Kremsmünster är en vacker och skrämmande plats. Här hittar du några bilder från klostrets värld. Ta del av intervjuer om boken under fliken press och media.

”Pojkarna i klostret” ges ut av Brombergs förlag den 16 augusti 2021. Boken finns att beställa här på Adlibris. Presskontakt är Åsa Steen, asa (@) asasteen.com

%d bloggare gillar detta: