PRESS & MEDIA

Pressklipp kring boken ”Pojkarna i klostret”:

INTERVJU MED KULTURTIPS I TIDSKRIFTEN FOKUS, 210826

– I Guldbaren i Haus der Kunst skrev jag stora delar av kapitlet om (pojkarnas) hemresa från klostret. Det är en väldigt intressant plats, där hade man utställningen Entartete Kunst år 1937. Man kan sitta omgiven av kartor från hela världen, och känna in hur nazisterna då planerade att förstöra och våldta Europa. Överhuvudtaget är München fascinerande och viktigt för att förstå den biten av historien.

Läs hela artikeln här:

INTERVJU I TV4 NYHETSMORGON 20210816

– Det här (sexuella övergrepp på barn) handlar inte om sex, utan om makt. Den vuxnes makt över ett barn. /…/ Vi utsätter våra barn för vår kärlek, precis som vi utsätter dem för eventuella straff. Ett barn är alltid i underläge i förhållande till en vuxen.

Titta på intervjun här

INTERVJU I P1 MORGON MED HÅKAN WIDMAN 20210813

– Varje familj har ett trauma, ett sår. När jag i vuxen ålder letade efter det – då hamnade jag i ett barndomsminne där farfar berättade om klostret.

Lyssna på intervjun i P1 morgon 20210813.

Foto: Christine Olsson / TT.

INTERVJU FÖR TT PUBLICERAD I GP, SYDSVENSKAN M FL 210813

– Porträtten i boken bygger antingen på verkliga personer eller är sammanfogade av flera olika bitar. Men ibland fanns det väldigt lite att gå på och delar av berättelsen är mina fantasier. För mig är det här en historisk roman. Läs intervjun här

INTERVJ I P4 EXTRA 20210819

– Min farfar lämnade efter sig en serie trasiga, brustna relationer. Jag ville visa att en sån svår erfarenhet sargar och sårar en så ung man. Om man sen tänker på hur många män som i ungdomen blev utsatta för fysiskt och psykiskt våld, ibland våldtagna – och sedan revanscherade sig genom att gå ut i krig för att våldta hela Europa. Den slutsatsen är inte så långsökt.